Kennisbank zonnepanelen

De zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit die binnen je huishouden kan worden verbruikt.  Met zonnepanelen op je dak ben je dus eigenlijk je eigen energieleverancier en dan ook nog eens op een duurzame manier! Op het moment dat je zelf geen gebruik maakt van de zelf opgewekte stroom van je zonnepanelen, gaat dit natuurlijk niet verloren. De hele buurt kan namelijk genieten van de groene stroom die jij hebt opgewekt. Je bent dus goed bezig voor je eigen buurt en het milieu en dat merk je ook nog is direct op je eigen stroomrekening! Zonne-energie is net als wind- en waterenergie een vorm van groene energie. Wat eigenlijk inhoudt dat er energie kan worden opgewekt zonder dat dit schadelijk is voor het milieu! Zonnepanelen bestaan uit twee losse cellen die van materiaal zijn gemaakt die stroom geleiden wanneer hier licht op valt. 

Direct besparen op uw energierekening en goed bezig zijn voor het milieu? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. NuGroen levert zowel A als B kwaliteit zonnepanelen voorzien van ruime garantieperiodes. Afhankelijk van je persoonlijke situatie verstrekken wij een transparant advies voorzien van: het aantal panelen, het type systeem en de plaatsing van de panelen op uw dak. Ook als je geen standaard dak kun je bij ons terecht. NuGroen denkt niet in problemen maar in oplossingen.

De opgevangen zonne-energie wordt middels een kabel naar een omvormer geleid. De omvormer is dan ook een belangrijke schakel in het hele systeem. De omvormer verlaagt het voltage van de opgevangen zonne-energie naar 230 volt waardoor de zelf opgewekte stroom kan worden verbruikt binnen je huishouden. Welke omvormer het best voor jou geschikt is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wil je weten welke omvormer het best bij jouw huis past, neem dan direct contact met ons op!

Voordelen Zonnepanelen:

Snelle terugverdientijd

De effectiviteit van zonnepanelen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Helaas zijn de energieprijzen de afgelopen tijd enorm gestegen. Deze twee aspecten zorgen er vaak voor dat je binnen 2-6 jaar je investering hebt terugverdiend.

BTW-teruggave

Geniet van btw-vrijstelling op de aanschaf en de installatie van jouw zonnepanelen. Dit scheelt je maar liefst 21% op de totale investering.

Financieringsmogelijkheden

Zonnepanelen plaatsen zonder eigen investering? NuGroen biedt meerdere mogelijkheden aan om een lening af te sluiten om de investering van je zonnepanelen te bekostigen.

Onze projecten

De afgelopen jaren hebben we ongekend veel ervaringen met het plaatsen van installaties. Juist door deze ervaring weten we nu hoe we op elk dak de beste mogelijke projecten kunnen realiseren. Hier kunt u onze eerdere projecten verkennen en zien dat ons voor ons spreekt!
Wil je meer van ons werk zien of zien waar we mee bezig zijn?